Site icon Fit Yemek

Fıstık Ezmesi Tarifi

Fıstık Ezmesi Yapımı - Sağlıklı ve Lezzetli! - FitYemek
Kaliteli karbonhidrat ve protein içeren besinler kapsamında birçok yiyecek hayatımıza girmiş durumda. Bu ikiliye bir de sağlıklı yağları ekleyerek pazarlanan ürünlerden olan fıstık ezmesi ile ise yavaş yavaş tanışıyoruz. ABD kültürünün dünyaya ihraç ettiği besinlerden olan fıstık ezmesi; sporla uğraşanlar arasında daha önce hiç olmadığı kadar popüler durumda. Biz ise tam buğdaylı ekmeklerinize sürülecek, shakelerinize katılabilecek enfes bir fıstık ezmesi tarifi ile karşınızdayız.

Karbonhidrat, protein, yağ bakımından oldukça zengin olan tarif, fıstık ezmesini en doğal yollardan tüketmenize katkıda bulunacak.

Malzemelere göz atarak işe başlayalım:

>Fıstık Ezmesi Yapımı Malzemeleri

>Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Nasıl Yapılır?

1. Fıstıkların kabukları soyulur ve tavada 5 dakika kadar kavrulur.
2. Rondo veya blender yardımıyla iyice parçalanır.
3. İsteğe göre bal ekleyerek tatlandırılır ve zeytinyağı ekleyerek akışkan kıvama getirilir.
4. İyice karıştırılır, afiyet olsun!

>Besin değerleri

(1 yemek kaşığının değerleridir)
Enerji, kcal : 56.8
Protein, g : 2.5
Karbonhidrat, g : 1
Yağ, g : 4.8

Kilo vermek, almak, kas yapmak ve yağ yakmak. Bunların hepsinin yolu beslenmeden geçer. Güzel bir vücuda sahip olmanız için size yönelik yemek, tatlı tariflerini FitYemek’de bulabilirsiniz. Vücut geliştirmenin yüzde 60-70 i beslenmedir lafı söylentiden ibaret değildir. Peki neyi nasıl hazırlayıp, ne zaman tüketeceksiniz, nasıl sağlıklı beslenilir? İşte bu noktada devreye FitYemek girmektedir. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Fit yemek tarifleri için takipte kalın!

Exit mobile version