Site icon Fit Yemek

Cheat Meal Nedir?/ Diyette Cheat Meal Yapılabilir mi?

Cheat Meal - Diyette kaçamak nasıl yapılır? | FitYemek

Diyette kaçamak nasıl yapılır?

Cheat meal nedir? Diyetteyken “cheat meal” yapabilir miyiz?

“Cheat meal” kavramı, her ne kadar son dönem bazında dile getirilen bir kavram izlenimi verse de, bu kavramın dünya literatüründe oldukça uzun bir süredir var olduğunu söyleyebiliriz.

Spor, sağlıklı beslenme, sağlık yaşam, örnek yaşam dinamiklerinin ülkesel ve küresel ölçekte yükselmesi ile birlikte gündeme gelen kavrama videomuzda elverdiğince değinmeye çalışacağız.

Sağlıklı beslenme düzeninizi devam ettirdiğiniz sağlıklı beslenme programlarının “kırk yılda bir yapılması gereken” noktası konumundaki “cheat meal” basitçe beslenmenizi oldukça sağlıklı tuttuğunuz bir yaşamda nadir olarak gerçekleştireceğiniz kaçamak öğünlerdir.

Hamburger, pizza, şekerli gıdalar-tatlılar vb. aklınıza gelebilecek her “sağlığa zararlı” sıfatını barındıran gıdaların içeriğini oluşturduğu cheat meal, diyete olan bağlılığınızı arttırarak mevcut sağlıklı beslenme düzeninizi uzun süre devam ettirme ilkesini taşıyor.

Hayatın her anında sağlıklı beslenilemeyeceği vurgusu ile sunulan cheat meal programınıza tamamen uymanız ihtimalinde arada bir sağlıksız bir öğün tüketebileceğiniz anlamına geliyor.

Belirleyici olan ise cheat mealin sıklığı olacaktır. Haftada bir, iki haftada bir, ayda bir vb. şeklinde yapabileceğiniz cheat mealin ayarlaması tamamen size ve vücudunuza kalacaktır. Lakin cheat mealin sıklığının artmasının sağlıklı beslenme düzenine yapacağı olumsuz katkı unutulmamalıdır.

Cheat mealin bir öğünü geçmemesi ise Fit Yemek’in naçizane tavsiyesi olacaktır.

Exit mobile version