Site icon Fit Yemek

Kurbanlık Et Nasıl Pişirilir? – En lezzetli kırmızı et tarifi!

EN LEZZETLİ KIRMIZI ET TARİFİ - Kurbanlık etlerini pişir!

Kurbanlık etleri nasıl pişireceğinizi düşünüyorsanız bir de bu tarifi deneyin!

Bir bayramı daha geride bıraktık. Şu günlerde çokça “Kurbanlık et nasıl pişirilir?” soruları alıyorum. Aslında kurbanlık et ve normal et diye bir ayrım yok. İkisi de aynı et ancak kırmızı etin fiyatlarından dolayı yalnızca kurbandan kurbana yiyebilen büyük bir kesim var ne yazık ki.

Bu konulara girip de içinizi karartmak istemiyorum. O halde ilk önce tarifin özelliklerinden bahsedip, daha sonra da yapılışına geçelim!

Kırmızı etin faydaları nelerdir?

Kırmızı et protein, çinko ve demir açısından zengindir. Aynı zamanda güçlü bir amino asit profiline sahiptir. Bu yönüyle de sporcular ve vücut geliştirmeciler tarafından çokça tercih edilir.

Kırmızı et, besinlerden alınan demirin emilmesine de fayda sağlar. Bununla beraber özellikle B grubu vitaminleri açısından güçlü bir kaynaktır. İçerdiği B12 vitamini, vücutta sinir hücrelerinin büyümesi ve tamirinde etkin rol oynar. Bu da yine sporcular için önemli bir özellik! 🙂

Bu tarif protein açısından zengindir. Besin değerleri sayesinde antrenmanda, sporda yorduğunuz kaslarınızın gelişmesine yarar sağlar, aynı zamanda bir sonraki antrenmana kadar kaslarınızın toparlanmasına yardımcı olur. Hem ileri seviye hem de yeni başlayanlar için uygundur.

Tarifte gereksiz fazla kalorilerden kaçındım, oldukça sade ve diyet yapanlara da uygun olacak şekilde pratik bir tarif hazırladım. Kilo vermeye ve yağ yakmaya çalışırken de proteine ihtiyaç duyarız, diyetteki arkadaşlar da bu tariften faydalanabilirler.

Kırmızı Et Tarifi Malzemeleri

Besin Değerleri

(140 gramlık 1 parça etin pişmiş değerleridir. Ben videoda 280 gram kullanarak 2 porsiyon hazırladım, bu değerler 1 porsiyonun değerleridir.)
Enerji, kcal : 288
Protein, g : 27
Karbonhidrat, g : 0
Yağ, g : 20

Kurbanlık Et Nasıl Pişirilir – Hazırlanır?

  1. Parça etimizi, 1-2 parmak kalınlığında olacak şekilde kesiyoruz.
  2. Kestiğimiz eti bir kabın içine alıyoruz. Üzerine zeytinyağı, tuz ve istediğimiz diğer baharatları ekliyoruz. Etin iki yüzüne de zeytinyağını ve baharatları iyice yediriyoruz. Bunu yaptıktan sonra eti, yağ ve baharat karışımının içinde buzdolabında bekletebilirsiniz. Daha lezzetli olacaktır.
  3. Döküm veya teflon tavanın altını açıp iyice ısınmasını bekliyoruz. Aynı zamanda fırını da 200 dereceye ayarlayıp açıyoruz, biz etimizi mühürlerken fırın da ısınadursun.
  4. Tava iyice ısındığında, üzerine eti koyuyoruz. Etin iki yüzünü de birkaç dakika tavada tutarak mühürlüyoruz. Bunu yapmaktaki amacımız, eti fırına attığımızda suyunu kaybetmemesi için mühürlemek. Aynı zamanda eti mühürlerken kesinlikle üzerine bastırmıyoruz! İçindeki suyu ne kadar korursak o kadar lezzetli olacaktır. İki yüzünü de mühürledikten sonra yanlarını da biraz mühürledikten sonra eti tavadan alıyoruz.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye etleri koyup, ısınmış durumdaki fırına gönderiyoruz. 200 derecede pişiriyoruz. Az pişmiş seviyorsanız 5 dakika, orta pişmiş seviyorsanız 7 dakika, iyi pişmiş istiyorsanız da 10 dakika fırında pişirebilirsiniz. Afiyet olsun! 🙂

Yapan arkadaşların yorumlarını aşağıda bekliyorum, umarım beğenmişsinizdir. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere! 🙂

Exit mobile version