Site icon Fit Yemek

Pratik Tavuk Pilav Tarifi

Sporla ilgilenip de yolu tavuk ve pilavla kesişmeyen çok az insan vardır. Ve eminim siz de defalarca “tavuk ve pilav tatsız, kuru veya yavan olur” cümlesini duymuşsunuzdur. Bu laflara inanıyorsanız, yanıldığınızı anlamak üzeresiniz. Hazır olun!

“Okumayı sevmiyorum” diyorsanız doğrudan videomuzu da izleyebilirsiniz. 😉

Bu yazımızda amacımız miktarlarla birlikte klasik bir yemek tarifi vermek yerine, zaten hayatımızda olan bir tarifi keyifli ve pratik bir hale getirmek. Sağlıklı beslenme ve sporcu beslenmesi sürdürülebilirlik gerektirir. Vücudumuza yarayan yiyeceklerden oluşan bir beslenme programına uzun süreler boyunca uymamız gerekir. Bunu yapabilmek için de hazırlayacağımız fit ve sağlıklı yemekler hem lezzetli, hem de kolay olmalı. İşte tavuk pilava olan bu yaklaşım tam da bunu sağlayacaktır.

tavuk pilav

Sağlıklı, pratik bir pilav nasıl yapılır?

Pirinci suda bekletmek veya pişirmeden önce yağda kavurmak mı? Unutun! Sık sık yapılan bir yemekte bunlarla uğraşmak can sıkıcı bir hale gelebiliyor. Bir dahaki pilav yapışınızda bir de bunu deneyin:

  1. Pirinçleri güzelce yıkayın ve doğrudan tencereye koyun.
  2. Üzerine, pirinçleri 2-3 parmak gömecek kadar kaynar su ekleyin. (Kaşıkla tencerenin kenarından ortasına pirinçleri çektiğinizde, pirinçler 1 parmak kadar suyun üzerine çıkıyor olsun. İstediğimiz su miktarı tam olarak bu.)
  3. Kapağını kapatın ve kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
  4. Piştikten sonra tencere ile kapağı arasına havlu peçete koyup, 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.
  5. Demledikten sonra ihtiyacınıza göre tuz ve yağ ekleyin. Eğer pilavı gün içinde yanınıza alıp okula/iş yerine götürecekseniz ve ısıtmadan yiyecekseniz, mutlaka doymamış yağ kullanmanızı öneririz. Doymuş yağlar soğuduklarında dondukları için pilavınız da soğukken lezzetini kaybedecektir. Tavsiyemiz zeytinyağı olacaktır. Pilavınız hazır, afiyet olsun! 🙂
pratik pilav tarifi

Sporcu Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? En pratik tavuk tarifi!

Gelelim tavuğa, bu kısım size biraz basit gelebilir ancak denediğiniz zaman şaşıracaksınız.

Çünkü ilk aşama direkt haşlama. Tavuk göğsünü tencereye atıp, üzerine kaynar suyu döküyoruz. Ek olarak dilimlenmiş bir adet limon ve eser miktarda zeytinyağı da ekleyin. Bu sayede tavuğumuz sonraki günde de sululuğunu ve lezzetini koruyacaktır. Buzdolabında donup betona dönmeyecektir. Haşlandığı zaman ister elinizle, isterseniz de bir bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın. Ama gerçekten küçük.

Ve gelelim lezzetlendirme aşamasına… İstediğiniz baharatları ekleyin, üzerine de tencerede kalan haşlandığı sudan azar azar ekleyerek karıştırın. Bu sayede tavuğumuz kaybettiği suyu geri kazanacak, çok da güzel bir kıvam alacak. Tavuğumuz da hazır, afiyet olsun.

pratik fit tavuk tarifi

Eğer “her gün ayın şeyi mi yiyeceğiz?” derseniz bi’ kaç ipucu verelim. Tavuğu direkt haşlanmış ve didiklenmiş haliyle saklayıp, tüketeceğiniz zaman baharatlandırarak tek bir lezzet yerine hergün farklı bir lezzet deneyimleyebilirsiniz.

Tavuk ve pilavı aynı anda hazırlıyorsanız, pilavı da tavuk suyuyla haşlayabilirsiniz.

Denediğiniz zaman ne kadar pratik ve lezzetli olduğunu tecrübe edeceksiniz. Şimdiden hepinize afiyet bal gainz olsun! 🙂

Daha fazla tarif için Fit Yemek Youtube kanalını takip etmeyi unutmayın!

Exit mobile version