Site icon Fit Yemek

Yulaf Ezmesi Tatlısı Tarifi

Yulaf Topcukları - Yulaf Ezmesi Tatlısı | FitYemek
Bildiğiniz üzere son dönemde şeker kullanmaksızın tatlı yapmak oldukça popüler durumda. “Sağlıklı tatlılar” çerçevesinde sunulan bu tariflerin ne kadar sağlıklı(!) oldukları ise son derece tartışmaya açık. Hal böyleyken şekersiz; lakin bol tatlandırıcılı tariflerden kaçınmayı tercih edenlere bir yol sunmayı görev biliriz. Tatlı ihtiyacınızı, kompleks karbonhidrat ve meyve şekeri fruktoz ile karşılayacağınız tarifi, spor öncesi-sonrası öğünlerinizde rahatlıkla tüketebilirken, bizden söylemesi misafirlerinize de gururla ikram edebilirsiniz.

İçeriğindeki kompleks karbonhidrat ve meyve şekeri besin değeri yüksek tarif, enerjinizi sağlıklı yollardan elde etmenize, korumanıza katkı sağlayacak.

Malzemelere göz atarak işe başlayalım:

Yulaf Ezmeli Ara Öğün Malzemeler

Yulaf Topçukları Nasıl Yapılır?

1. Yulaf ezmesi, süt ve kuru üzümler bir kaba konur.
2. Blender ile iyice parçalanır.
3. Karışım 5-10 dakika bekletilir, sonrasında elimizle topçuk haline getirip tabağa konulur.
4. Üzerine tarçın veya hindistan cevizi serpiştirilir.
5. Buzdolabında soğutulduktan sonra yenir.
6. Afiyet olsun!

Besin değerleri

(Tümünün değerleridir)
Enerji, kcal : 1.070
Protein, g : 23.8
Karbonhidrat, g : 200.3
Yağ, g : 16

Kilo vermek, almak, kas yapmak ve yağ yakmak. Bunların hepsinin yolu beslenmeden geçer. Güzel bir vücuda sahip olmanız için size yönelik yemek, tatlı tariflerini FitYemek’de bulabilirsiniz. Vücut geliştirmenin yüzde 60-70 i beslenmedir lafı söylentiden ibaret değildir. Peki neyi nasıl hazırlayıp, ne zaman tüketeceksiniz, nasıl sağlıklı beslenilir? İşte bu noktada devreye FitYemek girmektedir. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Fit yemek tarifleri için takipte kalın!

Exit mobile version