Site icon Fit Yemek

Kilo Vermenin Altın Kuralı!-Yağ Yakma Serisi#1

Kilo Vermenin ALTIN KURALI! - Yağ Yakma Serisi #1 | FitYemek

Kilo verme kapsamında yağ yakımı gerçekleştirmenin altın kuralı nedir? Hangi olguyu hesaba katarsak yağ yakımını gerçekleştirebiliriz?

Amatör-orta-profesyonel düzey fark etmeksizin; kilo verme, yağ yakımı gerçekleştirerek kilo verme olgusu, spor yapan herkesin sahip olduğu şüphesiz en önemli amaçlardan ya da araçlardan biridir.

Antrenman sistemi, beslenme şekli, uyku düzeni, takviye ilaç vb. şekillerde gerçekleştirilme prensibi taşıyan bu olgu çerçevesinde; unutulmaması, daima göz önünde bulundurulması gereken yegane kuralı söylemeyi görevimiz biliriz.

“Altın Kural” çerçevesinde size aktaracağımız bilgi, “kilo verme” aracı/amacınıza sizi en çabuk ve kesin bir şekilde ulaştıracaktır.

“Kalori açığı yaratmak”. Yani, bir gün içerisinde vücudunuza aldığınız kalorileri, harcadığınız kalorilerden az tutarsanız, kendinize bir kalori açığı oluşturmuş olacaksınız.

Vücut ihtiyacı duyduğu besinleri, dışarıdan alamadığı takdirde, bireyin temel yaşam fonksiyonlarını aksatmamak adına doğrudan yağ depolarından enerji ihtiyacını karşılama yoluna gidecektir.

Kalori açığını görece fazla olarak yaratmamak ise gerek sağlık gerekse de vücudun mevcut kas yapısına zarar vermemek adına belirleyici olacaktır.

Hedefinize göre, kademeli bir şekilde kalori açığınızı oluşturmak, sağlığınızı bozmadan hedefinize ulaşmanızı sağlayacaktır.

FİT YEMEK ÖNERİSİ

Vücudumuza yaktığımız enerjiden-kaloriden daha az miktarda enerji-kalori alırsak, yağ yakımı işlemini başlatmış/gerçekleştirmiş oluruz. Bu bağlamda yağ yakma, kilo verme gibi bir hedefiniz varsa antrenman sistemi, beslenme şekli, uyku düzeni vb. faktörleri de göz ardı etmeden kalori açığı oluşturmanız oldukça belirleyici olmaktadır.

Exit mobile version