Site icon Fit Yemek

Chanko Nabe Tarifi

Chanko Nabe - Sumo Güreşçisi Yemeği ile KAS GELİŞTİR! | Fit Yemek
Dünya mutfakları arasından Türk mutfağının yerinin her zaman ayrı olduğunu söyleriz. Sofralarımızda en çok annelerimiz, anneannelerimiz yaptığı geleneksel Türk yemeklerini görmek isteriz. Fakat küreselleşen dünyada, diğer birçok şeye kulağımızı tıkayamayacağımız gibi, diğer dünya mutfaklarını da göz ardı etmememiz gerektiğini farkındayız. Deyimi yerindeyse herşeyi içermesi nedeniyle oldukça besleyici bir tarif olan Chanko Nabe; son derece yabancı olduğumuz Uzak Doğu mutfağının baş tacı konumunda. Japonya kökenli olan tarif; yine aynı ülkenin ata sporu olarak kabul edilen “Sumo Güreşi” sporcularının sıklıkla tükettikleri besin olarak karşımıza çıkıyor. Sumo güreşçilerine ihtiyacı oldukları; protein, karbonhidrat, yağ ve diğer mikro gıdaları sağlama konusunda yardımcı olan yemek, Türk mutfağınla kaynaşırsa ortaya böyle görüntüler çıkıyor.

Oldukça zengin besin değerlerine sahip bu tarif, antrenman öncesi, sonrası öğünlerinizde rahatlıkla tüketilebilir.

Malzemelere göz atarak işe başlayalım:

>Chanko Nabe Malzemeleri

>Chanko Nabe Nasıl Yapılır?

1. Tavuklar kuşbaşı doğranır, bir kısmı blender ile kıyma haline getirilir.
2. Patatesler soyulup doğranır. 2 litre kadar kaynar suya atılıp pişmeye bırakılır.
3. Bu arada taze soğan ve maydanozlar doğranıp, tavuk kıyma ile üzerine 4 kaşık zeytinyağı, 3 yumurta, 2 çay kaşığı tuz ve göz kararı köftelik bulgur eklenerek yoğurulur.
4. Yumuşayan patateslerin üzerine iyice yıkanmış mantar ve kuşbaşı tavuklar eklenir.
5. İsteğe bağlı sebzeler bu aşamada tencereye eklenir (havuç, pırasa vs…)
6. Köfte sıkılıp, bir kaşık yardımıyla tencereye topçuklar halinde konulur.
7. Kapak kapatılarak, pişmeye bırakılır.
8. Afiyet olsun!

>Besin değerleri

(Tüm tencerenin değerleridir)
Enerji, kcal : 2,455
Protein, g : 288
Karbonhidrat, g : 170
Yağ, g : 69

Kilo vermek, almak, kas yapmak ve yağ yakmak. Bunların hepsinin yolu beslenmeden geçer. Güzel bir vücuda sahip olmanız için size yönelik yemek, tatlı tariflerini FitYemek’de bulabilirsiniz. Vücut geliştirmenin yüzde 60-70 i beslenmedir lafı söylentiden ibaret değildir. Peki neyi nasıl hazırlayıp, ne zaman tüketeceksiniz, nasıl sağlıklı beslenilir? İşte bu noktada devreye FitYemek girmektedir. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Fit yemek tarifleri için takipte kalın!

Exit mobile version