Site icon Fit Yemek

Yağ Yakan Soğuk Kahve: Cold Brew Tarifi

YAĞ YAKICI SOĞUK KAHVE: Cold Brew! (Starbucks'a rakip)

Uykusuz gecelerimizin kurtarıcısı, antrenmanlarımızın öncülü, sohbetlerimizin vazgeçilmez unsuru… Hepinizin tahmin ettiği gibi konumuz kahve! Hayatımızın çoğu anına eşlik eden kahvenin bu romantik anlamları kazanmasının arkasında pek de gizli olmayan bir kahraman var: kafein.

Kafein

Kafein, üzerinde sayısız bilimsel çalışma yapılmış ve kilo vermeye yardımcı olduğu kesinleşmiş bir bileşiktir. Metabolizmamızı hızlandırır; adrenalin, serotonin, dopamin salımını tetikler. Hem modumuzu yükseltir hem de enerjimizi arttırarak bizi harekete geçirir. Piyasadaki yağ yakıcı takviyelerin, zayıflama içeceklerinin aksine kafein doğal bir yağ yakıcıdır.

Ne kadar kafein tüketmeliyiz?

Eğer keyfine içenlerdenseniz 100 miligram kafein sizin için yeterli olacaktır. Ama eğer amacınız yağ yakmaksa, araştırmalara göre, en az 200 miligram kafein tüketmelisiniz. Öte yandan, sporcular üzerinde yapılan çalışmalara göre, akut güç ve performans artışı için kilogram başına 4-6 miligram kafein tüketmelisiniz. Örneğin 80 kilogram ağırlığında olan bir sporcu, antrenmandan önce 320-480 miligram arasında kafein tüketerek akut güç ve performans artışı sağlayabilir.

Yaz aylarında, sıcaktan bunaldığımızda içebileceğimiz en iyi kahvelerden biri ise cold brew yani soğuk demlenmiş kahvedir. Filtre kahveye oranla daha yumuşak içimli olan cold brew, aynı zamanda daha düşük asiditeye de sahip.

Hadi beraber cold brew hazırlayalım ve şu sıcak yaz günlerinin üstesinden gelelim!

Cold Brew için Gerekli Malzemeler

Cold Brew, soğuk kahve.

Cold Brew Nasıl Yapılır?

Kahveyi cam şişeye koyuyoruz. Üzerine oda sıcaklığındaki suyu yavaş yavaş ekliyoruz. Şişenin üzerine havlu, bez, tülbent, kağıt havlu gibi bir şey örterek güneş görmeyen bir yerde veya buzdolabında demlenmeye bırakıyoruz. 21-24 saat kadar demlendikten sonra kahvemizi süzüyoruz. Süzme işlemini kahve filtresi veya tülbent kullanarak yapabilirsiniz. İşte bayılarak tüketeceğiniz kahveniz hazır! Üstelik 1 ay kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarif İpuçları

Kahvede ne kadar kafein var?

Hazırladığınız kahvenin kafein içeriğini merak ediyor musunuz? O zaman bu tablo sizin için!

1 kilogram kahve1.2 – 2.2 gram kafein
1 tatlı kaşığı kahve75 – 150 miligram kafein
2 tatlı kaşığı kahve150 – 300 miligram kafein
*Bu tabloda belirtilen kafein değerleri tarifte kullanılan arabica kahve çekirdeğinin referans değerleridir.

Exit mobile version