Site icon Fit Yemek

Kaç Öğün Yemeliyiz?-Yağ Yakma Serisi #3

Kaç Öğün Yemeliyiz? - Yağ Yakma Serisi #3 | FitYemek

Yağ yakmak için günde kaç öğün yemek yemeliyiz?

Kilo verme, kiloyu yağ olarak verme şeklindeki amaçlarınıza uygun olarak başkaları tarafından hazırlanan beslenme programları istenen sonuçları vermiyorsa kendi beslenme programınızı meydana getirmeniz gerektiğini söyleyebiliriz.

Vücudunuzu tanıyarak gerçekleştireceğiniz olgu için size birkaç ipucu vermeyi ise bir hak olarak görüyoruz.

Bu bağlamda kafanızda oluşan “Yağ yakmak için günde kaç öğün yemek yemeliyim?”, “Kaç öğün tüketirsem kiloyu yağ olarak veririm?” şeklindeki soruları yanıtlamaya gayret göstereceğiz.

Öncelikli olarak bu sorunun net bir cevabı olmadığını söylemek gerekir. Bahsettiğimiz gibi kişiden kişiye göre değişen genetik farklılıklar, günlük hayat dinamikleri söz konusu soruyu net olarak yanıtlayamamıza neden oluyor.

Çeşitli kurum/kuruluşlar tarafından yapılan araştırmalar 3 öğün, 5 öğün, 7 öğün, tek öğün şeklinde pek çok sonuç ortaya koysa da görüş birliği elde edilen net bir sonucun söz konusu olmadığını söyleyebiliriz.

Yapılması gereken ise günlük kalori ihtiyacınızı belirleyip, vücudunuzu tanıma sürecinizde size en uygun beslenme şeklini saptamak olacaktır.

“Az az sık sık” ya da “bir kerede çok” vb. şeklinde birçok farklı şekilde meydana getireceğiniz beslenme programınızın hedeflediğiniz sonuca en iyi şekilde ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

FİTYEMEK ÖNERİSİ

Yapılan araştırmaları, çevrenizdeki mevcut görüşleri, deneyimleri göz ardı etmeden kendi vücudunuzu tanıyarak oluşturacağınız beslenme programınız yağ yakma-kilo verme dahil istediğiniz sonuca en iyi şekilde ulaşmanıza olanak tanıyacaktır.

Exit mobile version