Site icon Fit Yemek

Sakatlık Dönemi Beslenme

Spora Ara Verince Beslenme - Sakatlık Dönemi | Fit Yemek

“Spora ara verdiğimizde ya da bir sakatlıkla karşılaştığımızda nasıl beslenmeliyiz, bu dönemleri nasıl en iyi şekilde atlatırız?” şeklindeki sorulara yanıt verme amacında olacağız.

Başlangıç, orta, ileri, elit seviyede olmak üzere her sporcunun başına gelebilecek bu talihsiz durumlarda, beslenme her zamankinden daha önemli bir hale gelecektir. Deyimi yerindeyse dönemi en az hasarla, en hızlı bir şekilde atlatma yolunda en büyük araç konumundaki beslenmeye dair ipuçları vereceğiz.

Vücudunuzdaki kas ilerlemesi yavaşlayabilir, durma haline gelebilirken amacımız mevcut kas kütlesi, yağ oranını korumak olacaktır.

Karamsarlığa düşmeyerek, beslenmenin spora yaptığı katkıyı göz önünde bulundurursanız, yedikleriniz en hızlı bir şekilde spor hayatınıza dönmenize katkıda bulunacak.

Kalori hesabınızı yeniden düzenleyerek başlayacağınız aşamada, öncelikli tercihiniz kalori miktarınızı spor yaptığınız döneme oranla kısmak olacak. Söz konusu kalori hesabınızı sitemizdeki ilgili yerden yapabilirsiniz.

Günlük toplam kalori miktarı azaltmanızda ilk olarak düzenlemeniz gereken yer karbonhidratlar ve sonrasında yağlar olacak. Protein miktarı konusunda ise bir azaltmada bulunmanızı önermemekle beraber, kendi vücudunuz, kişisel beslenme programınız beraberinde bu değerlerde de oynama meydana getirebileceğinizi söylüyoruz. Nitekim proteinler mevcut kas kütlesinizi korumaya yardımcı olurken, uzun saatler sindirilme özelliğinden kaynaklı olarak vücudunuzun tokluk hissini arttıracaktır.

FİTYEMEK ÖNERİSİ

Sakatlık gibi, spora ara verdiğiniz dönemlerde beslenmenize daha fazla özen göstermeniz, bu döneme uygun şekilde beslenme planınızı yeniden inşa etmeniz oldukça önemli.Daha az hareket edeceğiniz için kalori miktarını biraz kısarak yağlanmanın önüne geçebilir, protein ihtiyacınızı karşılamayı sürdürerek kas kaybınızı minimumda tutabilirsiniz.

Exit mobile version