Site icon Fit Yemek

Protein Tozsuz Protein Bar Tarifi! (Ev yapımı)

PROTEİN TOZSUZ PROTEİN BAR : EV YAPIMI PROTEİN BAR TARİFİ!

Protein tozu içermeyen, ev yapımı PROTEİN BAR tarifimizi mutlaka deneyin!

Kas geliştirmek isteyenlere ve sporculara uygun, bol proteinli protein barlar hazırlamak istemez misiniz?

Protein tozsuz protein bar tarifi ile kaslarınıza ihtiyacı olanı verebilirsiniz. Piyasada satılan protein barları pahalı buluyor, supplement veya protein tozu kullanmadan evinizde kendi protein tozsuz protein barınızı hazırlamak istiyorsanız doğru adrestesiniz.

Kilo almak ve kas geliştirmek için, günlük kalori ihtiyacımızdan fazlasını tüketmemiz gerekir. Bunu yapmanızda size kolaylık sağlayacak, sporculara, vücut geliştirmeyle uğraşanlara, kilo almak ve kaslarını büyütmek isteyenlere uygun bir tarifle karşınızdayız. Ev yapımı protein bar tarifini kolayca hazırlayıp, ihtiyacınız olduğu anlarda yiyerek enerji depolarınızı fulleyerek güne devam edebilirsiniz. Bu tarif kalori, protein, kaliteli karbonhidrat ve sağlıklı yağlar açısından zengin ve oldukça besleyicidir.

Malzemelere göz atarak işe başlayalım:

Protein Tozsuz Protein Bar Tarifi Malzemeleri

Protein Tozsuz Ev Yapımı Protein Bar Nasıl Yapılır?

1) Yulaflar blender yardımıyla un haline getirilir. İsterseniz doğrudan yulaf unu da kullanabilirsiniz.
2) Yer fıstıklarının kabukları soyularak, yine blender yardımıyla parçalanır. Tam un haline getirmek gerekmiyor bu aşamada, parçacıklı olarak da bırakabilirsiniz.
3) Yulaf unu, çekilmiş fıstıklar, bal, lor peyniri ve isteğe bağlı olarak hindistan cevizi yağı büyük bir kaba konulur.
4) Muz ezilerek püre kıvamına getirilerek karışıma eklenir. Tüm malzemeler iyice yoğurularak karıştırılır.
5) Tepsi veya borcama yağlı kağıt konularak, üzerine karışım konulur. İyice bastırılarak, kaç porsiyona bölünmek isteniyorsa kesilerek dilimlere ayırılır. Daha sonra buzdolabına atılır.
6) En azından 1 saat kadar buzdolabında bekletmenizi tavsiye ederim, ne kadar soğursa o kadar kıvamı sertleşecektir. Protein barlarınız hazır, afiyet olsun! 🙂

1 Adet Protein Barın Besin Değerleri

(Toplam 12 adet protein bar çıkıyor.)
Enerji, kcal : 243
Protein, g : 12
Karbonhidrat, g : 20
Yağ, g : 12,5

12 Adet Protein Barın Toplam Besin Değerleri

(Tamamının değerleridir.)
Enerji, kcal : 2920
Protein, g : 144
Karbonhidrat, g : 242
Yağ, g : 151

Kilo vermek, almak, kas yapmak ve yağ yakmak. Bunların hepsinin yolu beslenmeden geçer. Güzel bir vücuda sahip olmanız için size yönelik yemek, tatlı tariflerini FitYemek’de bulabilirsiniz. Vücut geliştirmenin yüzde 60-70 i beslenmedir lafı söylentiden ibaret değildir. Peki neyi nasıl hazırlayıp, ne zaman tüketeceksiniz, nasıl sağlıklı beslenilir? İşte bu noktada devreye FitYemek girmektedir. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Fit yemek tarifleri için takipte kalın!

Exit mobile version