Site icon Fit Yemek

Ev Yapımı Diyet Snickers Tarifi

Snickers Yiyerek KİLO VER! (Evde Fit Snickers Yapımı!)

Diyetini bozmadan snickers yiyebileceğini biliyor muydun? 🙂

Abur cuburlara düşkünsen ve “diyet yapmak çok sıkıcı, hep tatsız tutsuz şeyler yiyorum” diyorsan ihtiyacın olan tarifi sonunda buldun!

Ev yapımı, diyete uygun fit snickers tarifim ile pişmanlık yaşamadan tatlı isteğini bastırabilir, kilo vermeye ve yağ yakmaya kaldığın yerden devam edebilirsin.

Tarifin yapılışını görmek ve biraz da eğlenmek istersen doğrudan yukarıdaki Youtube videomu izleyebilirsin. “Benim acelem var, hemen tarifi görmek istiyorum!” diyorsan da okumaya devam edebilirsin. Tercih senin. 🙂

Evde Diyet Snickers Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

(Bu malzemelerle toplam 12 adet fit snickers hazırlanıyor. Kendi ihtiyacına göre malzemeleri azaltıp/arttırabilirsin.)

2 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi

1 tatlı kaşığı bal

50 gram tuzsuz yer fıstığı

4 tepeleme yemek kaşığı yulaf unu (yulaf ezmesi ile hazırlayabilirsiniz, videoda yapılışı mevcut.)

60 gram bitter çikolata (%85 kakao oranı)

10 adet orta boy hurma

Fit Snickers Nasıl Yapılır?

1. Hurmaları sıcak suda bekleterek yumuşat. Yumuşadıktan sonra çekirdeklerini ayıklayıp blenderdan geçirerek ezme kıvamına getir.

2. Yulaf unu, fıstık ezmesi ve balı bir kaseye alıp iyice yoğur. Ardından borcam tarzı düz bir kap alıp üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra, bu karışımı kabın yüzeyine yay.

3. Hurma ezmesini de borcamdaki karışımın üzerine yay.

4. Yer fıstıklarını da en üste serpiştirdikten sonra, bastırarak hurma ezmesine yapışmalarını sağla. Ardından çikolatayı eritene kadar bu karışımı buzdolabında beklet.

5. Çikolatayı cam bir tabağa alıp ben mari usulü veya mikrodalga fırında erit.

6. Buzdolabından çıkardığın karışımı 12 eşit dilime böldükten sonra, erimiş çikolatayla kaplayıp tekrar yağlı kağıda ser. Çikolatası tekrar donana kadar (15 dakika civarı) buzdolabında beklettikten sonra fit snickersların hazır! 🙂

Besin Değerleri

Yahu bir sürü malzeme koyduk, kalorisi çok olmaz mı? Kaç kalori bu fit snickers? gibi soruların yanıtları için besin değerlerine bakabilirsin.

Şunu da eklemek istiyorum: Bu malzemelerle toplam 12 adet fit snickers hazırlamış oluyorsun, bir oturuşta hepsini yemeyeceksin yani. Her şeyin fazlası zarar. Aşağıda vereceğim besin değerleri de 1 adet fit snickersın besin değerleri, tamamının toplam değeri değil!

Kalori: 121 kcal

Karbonhidrat: 10 gram

Protein: 4 gram

Yağ: 7 gram

Vallahi anlatırken bile tekrar canım çekti, gidip mutfağa hazırlayayım bari. 🙂

“Sağlıklı ve diyet tarifi olsa da yesek!” dediğin abur cuburlar, tatlılar varsa yorumlara yazabilirsin, onları da yapmanın bir yolunu bulurum. 🙂

Sağlıklı ve mutlu günler dilerim, sevgiler!

Exit mobile version