Site icon Fit Yemek

Şef Gibi Kahvaltı Hazırla

Bu yazımızdaki tarif menemene güzel bir alternatif olabilir. Protein, vitamin, mineral ve lif açısından zengin ve son derece lezzetli. Bu yazıyı oku ve şef gibi kahvaltı hazırla. Yumurtalarım hazır ama okuyamıyorum diyorsanız sizi videomuza alabiliriz.

10-15 dakikada hazırlanabilen bu tarif evde yapılmış sıradan bir kahvaltıdan çok daha fazlası olacak. Sıradan bir menemen değil de tadına bakanı şaşırtacak cinsten olacak.

1. Sebzelerin boyu

soğanların boyu

Tabii size kalmış ama biz yemeğimiz tabaktayken içindeki malzemeler görünsün istediğimiz için biraz büyük bırakmayı tercih ettik. Soğanlarımızı ve kapya biberlerimizi büyük büyük doğrayıp kenara ayırdık. Ayrıca ne kadar büyük keserseniz pişmesi de o kadar uzun sürer, unutmayın!

kapyaların boyu

Bu arada eklemeden geçmeyelim, çok çöp çıkaran malzemelerle uğraşıyorsanız tezgahınızda çöplerinizi toplayabileceğiniz bir kap bulundurmanız iyi olacaktır. Böylelikle sürekli çöp kutusuna gidip ellerinizi yıkamaktan kurtulmuş olursunuz.

çöp kabı

2. Tavanın ısınmasını bekleyin.

Yağı eklemek için mutlaka tavanın ısınmasını bekleyin. Yağı fazla ısıya maruz bırakmamaya çalışın. Hem lezzet hem de besin değerleri açısından önemli.

sıcak tava

3. Malzemelerimizin Pişme Süresi

pişme süresi

Boyutuyla alakalı olarak zaten yukarıda bazı şeyler söylemiştik. Aynı şekilde bir besinin sertliği veya su içeriği de onun pişme süresi üzerinde doğrudan etkilidir. Malzemeleri pişme sürelerine göre sırayla eklemek daha iyi sonuçlar verecektir. Diğer türlü bazı malzemeler istediğimizden çok veya az pişebilir. Bu tarifteki soğan ve kapya biber benzer pişme sürelerine sahip olduğu için aynı anda atmakta bir sakınca yok.

4. Yemeğe Müdahale

En iyisi en azıdır! Bir yemek yaparken ne kadar az müdahale ederseniz o kadar iyi sonuçlar alırsınız. Bu yemeğimizde de sebzelerimize mümkün olan en az miktarda dokunuş yapıp biraz karamelize olmalarına müsaade edeceğiz. Aman dikkat çünkü fazla yanarsa bu durumda sağlığımıza zararlı hale gelebilir. Biraz kahverengileşsin yeter.

karamelize soğan

Tuz atmayı da unutmayalım.

5. Ispanakları Ekleyin

ıspanak

Ispanakların çok büyük bir kısmı su olduğu için en son ve bolca ekliyoruz. Ondan öncesinde iyice yıkamayı ihmal etmiyoruz tabii ki. Küçülene kadar biraz kavuruyoruz. Hazır olduğu zaman da – ıspanaklar iyice koyu yeşile geçtiği zaman – Tavamızın yarısı boş kalacak şekilde sebzelerimizi kenara çekiyoruz.

Eğer glutenle ilgili bir probleminiz varsa tam bu aşamada yumurtaları tavaya kırmak yerine ayrı bir kapta pirinç unuyla beraber çırpıp tavaya aktarabilirsiniz. Hem böylelikle tarifimizin karbonhidrat değeri de artmış olur.

6. Yumurta

yumurta

Tavanın boş kalan kısmına istediğimiz adette yumurtayı kırarak biraz pişiriyoruz. Bizden size yine bir tavsiye, yumurtaları öldürene kadar pişirmeyin. Aksi takdirde bu yemekten beklediğimiz kresi kıvamı yakalayamamış oluyoruz. Artık yemeğimiz hazır sayılır, tabağımıza alabiliriz.

7. Son Dokunuşlar

tahin

Tabakta son sokunuş olarak üzerine biraz tahin veya susam yağı gezdirebilirsiniz. O istediğimiz kremsi kıvama yardımcı olacaktır. Tavuk yazımızda ve hatta videomuzda da bahsettiğimiz gibi yemeklere en son aşamada eser miktarda asit eklemek yemeğimizi çok başka boyutlara çıkartacaktır. Elma sirkesi veya limon kullanabilirsiniz.
Son olarak da üzerine ince ince kıydığımız nane veya maydanozları koyabiliriz. Bu da güzel bir kontrast yaratacaktır.

Eğer başka ilginizi çeken tarifler varsa bize mutlaka yazın. Bir şef o yemeği nasıl hazırlar hep birlikte bakalım.

Hadi durma, kalk ve şef gibi kahvaltı hazırla!

Exit mobile version