Site icon Fit Yemek

Yumurta Mantısı Tarifi

EN HIZLI MANTI ! - Yumurta Mantısı | FitYemek
Spor yapıyorsanız, yediklerinize dikkat ediyorsanız; ama çocukluğunuzun eşsiz lezzetlerinden vazgeçemiyorsanız bu tarif tam size göre. Anadolu topraklarının yıllar önce bize armağan ettiği, Türk kültürünün geleneksel yemeklerinden biri olan mantı, artık daha sağlıklı. Yine yoğurt dökeceksiniz, acı biberinizi eksik etmeyeceksiniz. Değişen tek şey tadı daha da güzelleşen bir mantı olacak. Mantı algılarınızı değiştirecek bu tarif, annenizin yeni gözdesi olmaya aday!

Yumurta mantısı, normal mantı tarifinden farklı olarak, yapımında uzun saatler harcamanıza gerek bıraktırmayacak. Antrenman sonrası kaslarınızın ihtiyaç duyduğu protein, hiç bu kadar lezzetli sağlanmamıştı.

Malzemelere göz atarak işe başlayalım:

>Yumurta Mantısı Malzemeleri

>Yumurta Mantısı?

1)Yumurtalar haşlanır ve soyularak bir tabağa alınır.
2)Yumurtalar kesilerek 4’e bölünür.
3. Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulup üzerine istenilen baharatlar eklenir ve kısık ateşte yağı fazla ısıtmadan karıştırılır.
4. Tabaktaki yumurtaların üzerine önce yoğurt, sonra da tavada hazırladığımız zeytinyağlı karışım dökülür.
5. Afiyet olsun !

>Besin değerleri

(Tümünün değerleridir)
Enerji, kcal : 488
Protein, g : 31
Karbonhidrat, g : 10.8
Yağ, g : 36.3

Kilo vermek, almak, kas yapmak ve yağ yakmak. Bunların hepsinin yolu beslenmeden geçer. Güzel bir vücuda sahip olmanız için size yönelik yemek, tatlı tariflerini FitYemek’de bulabilirsiniz. Vücut geliştirmenin yüzde 60-70 i beslenmedir lafı söylentiden ibaret değildir. Peki neyi nasıl hazırlayıp, ne zaman tüketeceksiniz, nasıl sağlıklı beslenilir? İşte bu noktada devreye FitYemek girmektedir. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Fit yemek tarifleri için takipte kalın!

Exit mobile version