Site icon Fit Yemek

Daha Verimli Antrenman İçin 3 Tavsiye!

bro

Hepimiz atletik ve estetik bir vücut istiyoruz.
Ancak arzuladığımız vücuda giden yol uzun ve zorlayıcı.
Bu yolda enerjimizi ekonomik olarak kullanmamız, verimliliği artırmamız ve bize vakit kaybettirecek sakatlıklardan uzak durmamız lazım.
İşte bu yüzden bu yazıda size 3 önemli tavsiye vermek istiyorum. Oldukça faydalı ve oldukça basit.

1 – Doğru Tekniğe Vakit Ayırın!

İçimizdeki bro her zaman daha fazla tekrar çıkarmak, daha ağır çalışmak istiyor. Bu oldukça güzel bir şey, aslında bunu elde edebilmek için çalışıyoruz.

Fakat bunun bize faydalı olabilmesi için tekniğe de oldukça dikkat etmemiz gerekiyor.

Önemli bir nokta şöyle ki: ağırlık çalışması bizim vücudumuzu yıpratmamız için yapmamız gereken bir şey değil; vücudumuzu terbiye etmek ve daha güçlü versiyonuna adapte etmek için kendimize verdiğimiz bir eğitim.
Bu farkın önemini anladığımızda artık doğru tekniği oturtabilmek için her gün ekstra ağırlıksız çalışmak bile zor gelmeyecektir.

Peki neden doğru tekniği öğrenmeliyiz?

Her gün spor salonunda birkaç gün ayırıp doğru tekniği çalışmadığı için antrenman kariyerinden aylar çalan, üstelik bir de ağrı sızı çeken insanları gördükçe bunun önemini daha da vurgulamak istiyorum.

Doğru hareket modellerini öğrenmek ve kaliteli bir antrenman programı ile kas geliştirmek istiyorsanız bu rehber size göre: Maksimum Kas, Minimum Yağ

2 – Ağırlıkları takip edin!


Doğru egzersizleri doğru teknikle uyguladıktan sonra, kas kütlesi geliştirmek için en önemli faktör “efektif çalışma hacmini” artırmaktır.

Yani kaslarımızın gelişmesi için fizyolojik olarak her zaman daha fazlasına ihtiyacı var. Bu daha fazla çalışmak olduğu gibi, daha ağır çalışmak da olabilir.

Fakat daha fazla çalışma ile ilgili bilmemiz gereken bir nokta var ki, bir antrenmanda efektif olarak çalışabileceğimiz set sayısı sınırlı. Egzersiz bilimciler bir kas grubu için 3. setten sonrasının pek efektif olmadığını, 7. setten sonrasının lüzumsuz olduğu gibi zararlı bile olabileceğini söylüyorlar.

Dolayısıyla bizim sınırlı sayıda set içerisini ne kadar kaliteli doldurduğumuz oldukça önemli.

İnsanların farkında dahi olmadan en sık yaptığı hata, sürekli aynı ağırlıklarda çalışmak. Bench Presse birer büyük plaka takılır, 3 hafta geçer, 2 ay geçer, belki 6 ay geçer ancak halen aynı ağırlıklarla aynı şekilde çalışılır. Curl yapılırken her zaman aynı favori dambıllar seçilir.

Halbuki bunun planlı bir şekilde sürekli hafifçe yükselmesi gerekiyor. Bu yükselme gerçekleşmezse, aynı ağırlıkta ne kadar kasları zorladığınızın ya da ne kadar kan pompaladığınızın bir önemi kalmıyor. Egzersiz fizyolojisi bize diyor ki: “Güçlenmiyorsan, vakit kaybediyorsun.”

Bu yüzden ağırlıklarınızı sürekli not tutmanız oldukça önemli, keyif verici ve faydalı bir alışkanlık. Bu konuda daha fazla bilgi almak ve antrenman programında hangi faktörün ne kadar önemli olduğunu öğrenmek için ücretsiz olarak bu rehberi okuyabilirsiniz: Ağırsağlam Antrenman Rehberi

3 – Kreatin ve Kafein Kullanın!


Güvenilir ve ucuz bu iki supplement antrenman performansınızı gün ve gece gibi fark ettirebilir! Kreatin de kafein de enerji seviyemizi artıran, antrenmanlarımızı daha verimli geçirebilmemiz için gücümüzü artıran supplementler.

Kreatin yüksek enerjili fosfat gruplarını fosfokreatin formunda saklar, dolayısıyla hücrenin enerji işleyişinde rol oynar. Et çeşitlerinde bulunan, vücutta da üretilen bir maddedir, fakat güç ve kas kütlesi artışı için takviye edilebilir.

Kreatin, üzerinde oldukça fazla araştırma yapılmış, etkisi ve güvenilir olduğu sabitlenmiş bir supplement ve özellikle vücut geliştirme, Powerlifting gibi sporlarda profesyonellerin muhakkak kullandığı bir ürün. Performansı artıran en önemli supplement olduğu için kesinlikle tavsiye ederim. Kullanımı hakkında daha fazla bilgi almak için burayı okuyabilirsiniz: Kreatin.

Kafein ise yine enerjimizi artırmamız için oldukça verimli, yağ yakımına yardımcı bir madde. Özellikle antrenmandan yarım saat önce 200 mg kadar aldığınızda enerjinizi yükseltir, daha fazla çalışma hacmi yapmanıza yardımcı olur. 400 mg gibi dozlara çıktığınızda kullandığınız ağırlıkları artırabilir.

Kafeini de arzunuza göre yoğun bir kahveden veya supplement olarak alabilirsiniz. Pre workout supplementlerin içerisinde de kafein bulunur ve en etkili bileşenlerden biridir.

Umarım bu 3 tavsiye, antrenmandan alacağınız verimi artırmanıza yardımcı olur. Daha fazla antrenman tavsiyeleri ve programlar için Ağırsağlam’ı Youtube ve Web üzerinden takip edebilirsiniz.

Youtube: youtube.com/agirsaglam
Web: agirsaglam.com

Kilo vermek, almak, kas yapmak ve yağ yakmak. Bunların hepsinin yolu beslenmeden geçer. Güzel bir vücuda sahip olmanız için size yönelik yemek, tatlı tariflerini FitYemek’de bulabilirsiniz. Vücut geliştirmenin yüzde 60-70 i beslenmedir lafı söylentiden ibaret değildir. Peki neyi nasıl hazırlayıp, ne zaman tüketeceksiniz, nasıl sağlıklı beslenilir? İşte bu noktada devreye FitYemek girmektedir. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Fit yemek tarifleri için takipte kalın!

Exit mobile version