Site icon Fit Yemek

1 Haftada Daha Fit Görün!

Yaza hazırlanmak ve plaj vücudu yapmak için çok geç kaldın ama korkma, emin ellerdesin. Seni tatile mümkün olduğunca fit bir şekilde göndereceğim. Bu yazıdaki amacımız yağ yakmak değil, daha fit ve yağsız görünmek. Çünkü az bir zamanımız var ve kısa sürede yağ yakmak mümkün değil. Türlü çakallıklar ve ilizyonlarla dış görünüşümüzü değiştireceğiz. Sonuç olarak bu bahsedeceğimiz adımları uygula ve 1 haftada daha fit görün!

Bu konudaki videomuzu izlemek istersen şöyle buyur:

1 Haftada Daha Fit Görün! (bunları denemelisin) videosu

Şimdi adım adım giderek dış görüşünümüzü etkileyen faktörleri inceleyelim.

iskelet sistemi

En içte iskelet sistemimiz yani kemiklerimiz var, onun üzerinde kas dokularımız yani etlerimiz, bir de yağlarımız ve derimiz var.

  1. Kemikler: Kemikler sabit, onları zaten değiştiremiyoruz geçelim.
  2. Kaslar: Ne kadar fazla olursa, o kadar şekilli görünürüz. Bunun için illa vücut geliştirici kadar kas yapmak zorunda değiliz. Bir miktar kas gelişimi bile görünümü çok değiştirecektir.
  3. Yağlar: Yağ hücrelerini yok edemeyiz ama küçültebiliriz. Bu hücreleri küçük baloncuklar gibi düşünün. Az da olsa yağ yakarak bu hücreleri de küçülteceğiz.
  4. Şişkinlik: Önemli bir diğer konu ise şişkinlik. Sindirim sistemimizde işler yolunda gitmediğinde şişkinlik oluşur. Veya bazı yiyecekler yapısı gereği sindirilirken bizi balon gibi şişirir. Bu da göbeğimizi olduğundan daha büyük gösterir. Bunu da ortadan kaldıracağız.
  5. Deri kalınlığı: Gelelim deriyle birlikte “su tutma” muhabbetine. Bir günümüz bir günümüzü tutmaz; bazı günler kendimizi çok şişman görürüz, derimiz şişkindir. Bunun birçok sebebi olabilir en temel ve müdahale edebileceğimiz sebepleri ortadan kaldıracağız. Bu konuyla ilgili de ayrıntılı bir rehberimiz var. İzlemek istersen buradan ulaşabilirsin.

Hızla Forma Girmek İçin Ne Yapmalıyım?

Hızla forma girmek ve daha estetik görünmek için bu adımları uygula ve 1 haftada daha fit görün!

gluten

1) Şişkinlik:

İlk olarak bilmediğin bir hassasiyetin olabilir. Bunların en yaygınlarından biri gluten. Bu bir haftalık süreçte gluten tüketimini keserek test edebilirsin. Glutenle ilgili daha ayrıntılı olan rehberimizi izlemek istersen şu videoya gidebilirsin.
Bakliyatlar doğası gereği prebiyotik içerir. Probiyotik değil. Prebiyotik bakterilerin besin kaynaklarıdır ve bağırsaklarımızdaki mikroorganizmaların gaz üretmelerine sebep olurlar. Korkulacak bir şey değil ama bu bir haftada bakliyat tüketmeyi bırakırsanız faydasını görebilirsiniz.

Kabızlık veya sürekli şişkinlik yaşıyorsan mikrobiyotan yani bağırsaklarındaki mikroorganizmaların dengesi bozulmuş olabilir. Bu şişkinlikten çok daha ciddi bir problemdir, sağlığını birçok anlamda etkiler. Temel olarak probiyotik tüketimin arttırmak ve şekeri azaltmak fayda edebilir. Çünkü şeker bağırsaklarda olmasını istemediğimiz “candida” gibi canlıları besler ve çoğalmalarına yardım eder.

Buradaki dengeyi daha hızlı sağlamak için probiyotik takviyesi de alabilirsin.

2) Ödemlerden kurtulmak:

Su tutumuna sebep olan çok fazla şey var, temelde şunlara dikkat edebiliriz.

fast food

Paketli gıdalar, işlenmiş şarküteri ürünleri, fastfoodlar, hazır yiyecekler, yüksek sodyum alımı, fazla karbonhidrat tüketimi, yetersiz ve dengesiz mineral alımı örnek gösterilebilir.

Minerali biraz açalım; sodyum, magnezyum, potasyum minerallarini dengesiz tükettiğimizde ödeme sebep olabiliyor. En sık gördüğümüz hata sodyumu fazla, magnezyum ve potasyumu yetersiz almak oluyor. Daha dengeli mineral dağılımı içeren himalaya tuzuna geçiş yapabilirsin; eğer ciddi eksiklikler varsa bir kan tahlili yaptırıp magnezyum ve potasyum takviyesi kullanabilirsin.

Düzensiz uyku: Düzensiz veya fazla uyumak da ödeme sebep olabiliyor.
Hareketsizlik: Hareket etmek kan dolaşımını arttırdığı için oluşan ödemin dağılmasını hızlandırıyor.
Son olarak susuz kalmak ödemi arttırıyor, bol bol su içmeye devam.

su

3) Yağ ve kas dengesi için:

Kas geliştirmek için çok kısa bir süre ancak; düzenli antrenman yapmıyorsak bir hafta boyunca yapacağımız spor görünüşümüzü hızla değiştirir. Çünkü kaslarımızı çalıştırırken hasar veririz, bu hasar da kaslarda enflamasyona sebep olur ve onarım için kan akışı artar. Bu sayede kas kütlemiz artmadığı halde daha hacimli görünür.

Yağ yakmak için de kısa bir süre ancak kar kardır diyelim ve beslenmemize dikkat ederken kalori hesabımızı da kuralım. Fityemek.com ‘dan kalori ihtiyacını hesaplayıp buna göre beslenebilirsin. “Bu kaloriyi ne yiyerek alacağım?” diyorsan da 72 fit tarif içeren bir tarif kitabımız var, bence çok işine yarayacak.

Son olarak;
Sağlıklı beslenmeyi hayat boyu yapmalısın. Bu 1 haftalık forma girme süreci senin için bir dönüm noktası olsun ve sonrasında da devam et!

Exit mobile version