Site icon Fit Yemek

Fit Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi

Yeşil Mercimek Yemeği Nasıl Yapılır - FitYemek

Kas geliştirip spor yaparken aynı yemekleri yemekten sıkıldınız mı?Diyettesiniz, kilo vermek istiyorsunuz ama size uygun fit yemek tarifini bulamadınız mı?  o zaman bu tarif tam da size göre. Evde kolayca yapabileceğiniz tarifimizin detayları aşağıda, şimdiden afiyet olsun!  🙂

Yeşil mercimek;karbonhidrat, protein, demir, potasyum içeriği yüksek bir besindir. Lif içeriği yüksek ve glisemik indeksi oldukça düşük olan bir kurubaklagildir.

Malzemelere göz atarak tarife başlayalım:

FİT MERCİMEK YEMEĞİ MALZEMELERİ

FİT MERCİMEK YEMEĞİ NASIL YAPILIR ?

1. Mercimeklerimizi süzgeç yardımıyla yıkıyoruz, bir tencereye boşaltıp üzerine mercimekleri 2 parmak kadar gömecek şekilde su dolduruyoruz.

2. 15 dakika kadar kaynattıktan sonra mercimeklerimizi süzüyoruz.

3. Mercimeklerimiz kaynarken soğan ve biberlerimizi küçük küçük doğruyoruz.(isteyen domates de doğrayabilir.)

4. Tenceremizi sudan geçiriyoruz veya yeni bir tencere alıyoruz.1 yemek kaşığı tereyağ ekleyerek eritiyoruz. 5. Bu arada 1 litre su kaynatıyoruz.

6. Erittiğimiz tereyağının üzerine doğradığımız biber ve soğanı atıp, birkaç dakika kavuruyoruz. Daha sonra üzerine mercimeklerimizi de ekleyip karıştırıyoruz.

7. Önceden kaynattığımız sıcak suyu tencereye döküyoruz, biraz karıştırıp 10 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.

8. Son olarak ocağımızın altını kapatıp 1 yemek kaşığı nanemizi tencereye ekleyip, karıştırıyoruz. Yeşil mercimek yemeğimiz hazır! Afiyet olsun! 🙂

BESİN DEĞERLERİ  (1 porsiyon)

BESİN DEĞERLERİ  (Tüm tencerenin besin değerleridir, 3-4 porsiyona bölebilirsiniz.)

Kilo vermek, almak, kas yapmak ve yağ yakmak. Bunların hepsinin yolu beslenmeden geçer. Güzel bir vücuda sahip olmanız için size yönelik yemek, tatlı tariflerini FitYemek’de bulabilirsiniz. Vücut geliştirmenin yüzde 60-70 i beslenmedir lafı söylentiden ibaret değildir. Peki neyi nasıl hazırlayıp, ne zaman tüketeceksiniz, nasıl sağlıklı beslenilir? İşte bu noktada devreye FitYemek girmektedir. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Exit mobile version